»Škoda, da nisem slišala Avdiča že kdaj prej …  Marsikatera jeza bi mi bila prihranjena,« je po predstavi dejala ena izmed številnih obiskovalk in obiskovalcev, ki so sinoči zapolnili Delavski dom v Hrastniku.
Na predzadnji predstavi gledališkega abonmaja je gostoval namreč priljubljeni Denis Avdič, ki sicer  razveseljuje poslušalce na Radiu 1in gledalce kot televizijski voditelj. Uspešnico Johna Graya Moški so z Marsa in ženske so z Venere je za odrske deske priredil Paul Dewandre in tako se je znašla tudi v Špas teatru, kjer je režijo prevzel Gašper Tič, strokovnjak za partnerske odnose pa je postal naš Deni, kot ga kliče žena Ana.

Ključni problem je namreč v tem, da je različnost med ženskami in moškimi popolnoma naravno stanje. Če to dojamemo, nam bo lažje. Klasična razlika je na primer v dejstvu, kako se spravimo delat – karkoli. Moški opravijo stvari zaporedoma – najprej eno, potem drugo … Ženske pa imajo odprtih tudi po deset »datotek« hkrati, kot se je izrazil slikovito.  Ko kuha kavo ON, je ves čas pri stvari, ONA pa gre medtem do pralnega stroja, se pogovarja po telefonu, vzame posodo iz stroja, … in voda ji medtem zavre in uide čez rob. Telefon položi na tla – ga ne ugasne, ko briše štedilnik in potem nadaljuje: Joj, a veš, voda mi je ušla …!«

In tako naprej uro in pol zabavnih, vsakdanjih primerov iz zakonskega življenja. Poleg zdravja (beri: smeha), je občinstvo dobilo torej še koristne življenjske napotke. Mogoče pa bo zdaj kdo vzel v roke še popularno knjigo dr. Johna Graya, strokovnjaka s področja komuniciranja in razmerij med spoloma, ki je izšla v več kot štirideset milijonov izvodih, prevedli pa so jo v  več kot petinštirideset jezikov sveta.

Fanči Moljk

Prejšnji članekNapadel redarja
Naslednji članekDavčne oaze