Danes delavci asfaltirajo cesto pri trboveljski cementarni, ki jo je poškodoval skalni podor. Prva plast asfalta bo danes položena, jutri bodo cestarji položili še obrabno zaporno plast in pričeli urejati talne obeležbe. Urejeno je tudi odvodnjavanje ob opornem zidu, tako da ob obilnem dežju na cesti ne bo več zastajala voda.
Izvajalci del in Direkcija za infrastrukturo Republike Slovenije načrtujejo, da bo v sredo, 30. marca, predvidoma ob 18. uri, cesta polovično odprta. Polovična zapora je predvidena še en teden po odprtju cestišča, saj se bodo izvajala še nekatera zaključna dela (ureditev pločnikov na obeh straneh cestišča). Glavna vpadnica v mesto bo tako varno odprta za promet še v tem tednu, tako kot so napovedali na direkciji in občini Trbovlje.

»Ob tem se še enkrat zahvaljujemo vsem, ki so kakorkoli pomagali pri tem, da smo brežino in cesto zares hitro sanirali ter vsem za razumevanje in strpnost. Veseli in ponosni smo na dejstvo, da se je zadeva rešila izredno hitro,« so danes zapisali v izjavi za javnost na Občini Trbovlje.

 ZT