sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Artnak edini preživeli med Slovenci

V Zasavju na teniških igriščih v Hrastniku in Trbovljah v teh dneh poteka mednarodni teniški turnir serije WTT Zasavje Open, ki se bo zaključil s finalom v nedeljo, 9. junija. Hrastničan Žiga Šeško je bil uspešen v drugem kolu dvojic z Litijanom Nikom Razborškom, med posamezniki je v konkurenci od Slovencev le še Litijan trboveljskih korenin Bor Artnak.

Turnir Zasavje Open se preveša v drugo polovico. Med posamezniki so ostali v konkurenci samo tujci, le prvi nosilec turnirja Bor Artnak je še v konkurenci. Litijan Bor, ki ima po očetu trboveljske korenine, je v prvem krogu premagal Hrastničana Žiga Šeška, v drugem krogu pa Ukrajinca Volodymyrja Iakubenka s 5:7, 6:1 in 6:4. V polfinalu se bo pomeril z Nizozemcem Alecom Deckersom, sedmim nosilcem, ki je v četrtfinalu premagal Italijana Filippa Romana. Ostali trije četrtfinalni pari so: Lorenzo Rottolli (Italija) : Mika Brunold (Švica), Luca Castagnola (Italija) : Luca Wiedenmann (Nemčija) in Sebastian Sorger (Švica) : Gregor Ramskogler (Avstrija).

Pari

Hrastničan Žiga Šeško in Litijan Nik Raboršek  Odlično nastopata med dvojicami. V prvem krogu sta premagala italijanski par Enrico Baldisserri – Noah Perfetti. V drugem krogu sta se pomerila s slovenskim parom Matic Križnik – Nik Mikovič. Dvoboj je bil izenačen in napet, dobila sta ga Zasavca s 6:2, 4:6, 10:4. V polfinalu se bosta pomerila z italijanskim parom Filippo Romano – Lorenzo Rottolli (tretja nosilca). V četrtfinalu je izgubil Bor Artnak, ki je igral z Maticem Dimicem proti slovensko hrvaški navezi Jan Kupčič – Nikola Bašić s 6:7, 6:3, 9:11. V polfinalu se bosta Bašić in Kupčič pomerila z Nemcema Jeremyjem Schitrisom in Facunkom Yunisom.

MP

Foto: MP, ITF


 

Isti avtor