V lanskem letu je že osemindvajsetič na Kumu potekal Extempore. Art Kum, kot je poznan večini, se v zadnjih letih spreminja in vse več je umetnikov, ki na tem dogodku sodelujejo. Dela, ki nastanejo v treh dneh Extempora, pa skozi leto gostujejo v različnih galerijah po Sloveniji.

V Zagorju razstava Art Kum gostuje prvič. V petek, 24. maja, je bilo odprtje razstave v Galeriji Medija, o razstavljenih delih pa je spregovoril Milan Razboršek in ob koncu še predsednik društva Art Kum Zoran Cvar. Seveda pa dogodku pritiče tudi kulturni program. Organizatorji so povabili zagorskega pesnika Vlada Garantinija, da je iz svoje ravnokar izdane zbirke prebral nekaj pesmi.

Na razstavi, ki bo odprta do 24. junija, se s svojimi deli predstavljajo Alojz Adamlje (Ljubljana), Bogdan Barovič (Trbovlje), Andrej Blažon (Novo mesto), Jure Crnkovič (Zagorje), Elena Delfini (Lokovec, Nova Gorica), Zdravko Dolinšek (Trbovlje, Radenci), Nevenka Flajs (Krmelj), Robi Hiršel (Radeče), Boris Koteski (Loka pri Zidanem mostu), Jože Marinč (Kostanjevica na Krki), Janez Peljko (Kranj), Sebastjan Peršolja (Lokovec, Nova Gorica), Jože Potokar Cvrčo (Trbovlje) in Severina Trošt Šprogar (Trbovlje).

Besedilo in foto: Vukašin Šobot