Od petka do nedelje, od 1. do 3. septembra, so se na Kumu srečali umetniki iz vse Slovenije in ustvarjali v okviru Ex tempore Art Kum. Srečanja so se udeležili Lojze Adamlje (Ljubljana), Stanka Golob (Baška Grapa), Nevenka Flajs (Krmelj), Vlado Geršak (Celje), Elena Delfini in Sebastjan Peršolja (Nova Gorica), Nena Bedek (Sevnica), Vukašin Šobot (Zagorje ob Savi), Benjamin Kreže (Trbovlje), Milan Razboršek (Zagorje ob Savi), Stanka Bantan (Hrastnik) in Severina Trošt Šprogar (Trbovlje). Kot je povedala Trošt Šprogarjeva, je bilo ustvarjalno vzdušje na Kumu fantastično: »Še danes si izmenjujemo vtise, elektronska pošta in sporočila švigajo med nami, … to so zlati ljudje, bilo je zelo lepo in navdihujoče. Čudoviti so bili tudi prostori v planinskem domu in hrana, ki so nam jo postregli.«

Umetniki so sicer že v okviru Art Kuma ustvarjena dela predstavili na priložnostni razstavi, tisto uradno bodo na ogled postavili 3. oktobra v Delavskem domu Trbovlje. Slikarji se na Kumu srečujejo že od leta 1991, pobudnik teh srečanj pa je bil akademski slikar Janez Knez (1931-2011).

V okviru Ex tempore Art Kum so v soboto, 2. septembra, v prostorih Planinskega doma Kum odprli tudi razstavo grafik Janeza Potokarja Cvrča. Uro pozneje pa se je zbrana družba z obiskovalci odlično sprostila ob koncertu šansonjerja iz hrvaške Reke Srđana Depole.

TPK

Prejšnji članekStroj mu je stisnil prst
Naslednji članekZbirajo prijave za neprofitna stanovanja