Letošnje dvodnevno državno prvenstvo za mlajše deklice in dečke, ki ga je organiziral Plavalni klub Branik iz Maribora, so izvedli pod posebnimi pogoji, saj jih je nadzoroval NIJZ. Tekmovalo je 280 plavalcev iz 23 slovenskih klubov, med njimi tudi sedem trboveljskih plavalk.

Prvenstva so se udeležile Ariana Agrež, Mojca in Špela Oberžan, Mia Milinković, Noemi Borišek, Inja Zupančič ter Iva Knez.

Najuspešnejša je bila Ariana Agrež, ki si je v šestih nastopih priplavala šest odličij. Postala je državna prvakinja v disciplinah na 200 in 400 metrov prosto. Srebrno medaljo pa je osvojila na 50 in 100 metrov prosto ter 100 metrov delfin in 200 metrov mešano.

Dve odličji si je priplavala tudi Mojca Oberžan, ki je na 50 in 100 metrov delfin osvojila bronasto kolajno.

Špela Oberžan pa je kljub mlajšemu letniku v kategoriji presenetila starejšo konkurenco in se uvrstila na četrto mesto skupno ter na prvo mesto v svoji kategoriji.

Tudi ostala dekleta so plavala odlično, saj so popravljala svoje osebne rekorde, kar je bil tudi glavni cilj plavalk po napornem treniranju v počitniškem času.

Mlajše plavalke in plavalci sedaj odhajajo na zaslužen odmor, za starejše pa se že v petek prične državno prvenstvo v Ljubljani, kjer bo nastopil tudi član Plavalnega kluba Rudar Taj Zupančič.

MR

Foto: Plavalni klub Rudar


 

Prejšnji članekPrenovljeno igrišče na Polju
Naslednji članekDruženje, dihanje s slikarji