V Hrastniku sta Občina Hrastnik in Brodarsko društvo Steklarna Hrastnik pred Brodarskim društvom v ponedeljek, 9. oktobra, pripravila sprejem za bronastega na kvadrat s Svetovnega prvenstva v Pauju v Franciji Petra Kauzerja. Peter je Hrastničanom v šali povedal, da za dotik 17. vratic ni bil kriv poročni prstan, ker ga na tekmah ne nosi, ampak členki na roki. Povedal je še: »Ponosen sem na vožnje v Franciji. Užival sem v vožnjah, saj se je verjetno videlo. Že med vožnjo sem bil nasmejan.«

Kauzerju so po vrsti čestitali predsednik BD Steklarna Hrastnik Rado Gnjidič, predsednik KS Steklarna Adi Zaletel in predstavnica Steklarne Hrastnik Magdalena Šurina. Predsednik Kajakaške zveze Slovenije Andrej Ribič je povedal, da je Peter kot vino – bolj je star, boljši je. Direktor KZS Andrej Jelenc mu je podaril VIP majico KZS. Podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Iztok Čop se je spomnil Kauzerjevih nastopov na OI v Pekingu, Londonu in Riu. Dejal je, da se mu je v Riu zdel dozorel in miren. Čop je dodal: »Dokler bo motiv in bo šefica (žena Janja, op. p.) doma za to, bodo morali v Hrastniku narediti še kakšen sprejem za Petrove medalje z velikih tekmovanj. Kauzer je ob tem dodal, da ima »fajnega« vzornika. Mislil je seveda na odličnega veslača Iztoka Čopa. Hrastniški župan Miran Jerič, ki je Perota vzpodbujal tudi v Franciji, je povedal, da je bil Peter z izjemnimi vožnjami moralni zmagovalec tega SP. Čestital je družini, trenerju Petru Kauzerju st. in vsem, ki mu stojijo ob strani ter zaželel še veliko uspehov. Na sprejemu se je oglasil tudi predsednik države Borut Pahor, ki je ta dan hodil po poteh okoli Hrastnika.

Petru sta se na odru pridružila tudi Benjamin Savšek, svetovni prvak v kanuju in Martin Srebotnik, član moštva, ki je osvojilo bronasto medaljo v 3xK-1. Oba sta požela topel aplavz Hrastničanov. Tretji član ekipe Žan Jakše se je opravičil.

Za dobro voljo so na začetku sprejema poskrbeli godbeniki Steklarske godbe Hrastnik pod vodstvom dirigenta Jožeta Rusa, prireditev je simpatično vodil Matej Kaiser. Petru so njegovo tradicionalno pesem Simply the Best zaigrali člani zasedbe Folk idoli. Odlično glasbeno skupino sestavljajo: pevka Saša Debeljak, Tadej Prosenc (vokal, kitara), Simon Prašnikar (bas), Rok Podakar (klavir), Jure Jan (kitara) in Sašo Marn (bobni).

Tudi tokrat so se otroci in odrasli posladkali s slastno torto, ni manjkalo selfijev s Petrom, stiskov rok, objemov, čestitk, pa tudi ne hrane in pijače. Udeleženci sprejema so se zadovoljno zadržali v pogovoru in poslušanju odlične glasbe.

Marko Planinc

Prejšnji članekSpoznavali so poklice
Naslednji članekV Belgiji stala na stopničkah