Domačini so ponosni na obe prireditvi. Z Anino pesmijo častijo ljudsko pesem, Večer pod lipo pa je prireditev, ki časti ustvarjalnost na podeželju. Ljudski pevci iz Svibnega so predstavili nekaj svibenskih ljudskih pesmi, predstavil se je tudi cerkveni pevski zbor iz Svibnega. Obiskovalce pa je še posebej navdušil nastop Slovenskega okteta, ki neguje slovensko ljudsko pesem na najvišjem kvalitetnem nivoju.

Prireditev je bila polna emocij in prijetnih čustev. Po koncertu so si obiskovalci v prostorih podružnične šole ogledali razstavo peciva in slaščic, ki so jo pripravile članice društva kmečkih žena Arnika.

Zbrane so pozdravili: predsednik KS Svibno Primož Knez, župan Radeč Tomaž Režun in Mitja Bervar, predsednik Državnega sveta, ki je kot otrok rasel v Svibnem in je domačinom tudi pomagal pri pripravi prireditve.

Prireditev so si ogledali številni domačini, ki cenijo društveno delo sokrajanov, v Svibnem pa so gostili tudi precej gostov. Poleg Bervarja in Režuna je v Svibno prišel tudi poslanec Matjaž Han. Po prireditvi je bilo dovolj časa za pogovor in srečanje krajanov, pogostitev na družabnem srečanju so pripravili pevci in Arnike.

MP