Ambasadorji učenja so nagrajenka lanskega tedna vseživljenjskega učenja Darja Smrkolj, hrastniški triatlonec Denis Šketako, kuharski mojster Lojze Čop, glasbenik Jure Tori in županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič. Ti bodo ZLU in Večgeneracijskemu centru Zasavje pomagali širiti kulturo vseživljenjskega učenja.

»Učenje dokazano podaljšuje dolžino in kakovost življenja. Skozi leta spremljanja naših udeležencev in njihovih dobrih zgodb smo priče, da učenje pravzaprav spreminja naša in njihova življenja,« so ob tem povedali na ZLU, »zato smo prišli na idejo, da te dobre zgodbe zberemo in jih širimo v okolju in na ta način spodbujamo večje socialno vključevanje in medgeneracijsko sodelovanje. Ljudje imamo radi zgodbe, če nas nagovorijo še znane osebe, kot so ambasadorji, je toliko večja verjetnost, da bomo prisluhnili sporočilu.«

Prvo srečanje ambasadorjev so pripravili v Hiši domačih okusov Pr Čop. Ambasadorji bodo svoje moči združili v aktivnostih Tedna vseživljenjskega učenja (TVU) in Večgeneracijskega centra Zasavje za dobro ljudi.

ZT