petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Alkohol v krvi, volan v rokah

PP Zagorje
Policisti so v petek, 19. avgusta, v nočnem času obravnavali kaznivo dejanje kršitev nedotakljivosti stanovanja, v katerem je znani storilec brez vednosti uporabnika stanovanja vstopil vanj medtem, ko je lastnik spal. Zoper storilca sledi kazenska ovadba.

Obravnavali so še prometno nesrečo, v kateri je voznica zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljala na odbojno ograjo in trčila v drevo. Pri voznici je bila ugotovljena prisotnost alkohola. Voznici je bil izdan plačilni nalog in obdolžilni predlog na pristojno sodišče zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

V soboto, 20. avgusta, so policisti obravnavali vlom v vikend na območju Zagorja ob Savi, ki se je zgodil v času od 13. avgusta do 20. avgusta 2016.  Prostori v vikendu so bili razmetani, iz njega pa  ni bilo odtujenega ničesar. Po zbranih ugotovitvah sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

V poostrenem nadzoru psihofizičnega stanja voznikov so policisti ustavili dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Vozniku, ki je napihal 0,31 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, je bil izdan plačilni nalog, zoper voznika, katerega rezultat je pokazal kar 0,62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Obema je bila prepovedana nadaljnja vožnja.

 

PP Trbovlje

V petek zjutraj so policiste obvestili, da je neznani storilec oškodovancu iz stanovanja ukradel predmete.

Okoli 17. ure so policisti posredovali zaradi  kršitev javnega reda in miru, kršiteljica je udarila oškodovanko. Izrečena ji je bila globa.

V večernem času so policisti vozniku odredili  preizkus alkoholiziranosti, vendar ga je odklonil. Prav tako mu je bila zasežena prepovedana snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo.  Zaradi odklona preizkusa sledi obdolžilni predlog, zaradi zasega prepovedane snovi pa hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

V soboto ob 2.30 uri so policisti vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.82 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na sodišče.

Okoli tretje ure so policiste obvestili, da je za zdaj še neznani storilec poškodoval stekla na oknih oškodovanke. Za neznancem kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari še zbirajo obvestila.

Ponoči so »ujeli« še enega voznika, ki je vozil z 0.84 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na sodišče.

Nekaj pred 4. uro so policisti posredovali  v lokalu v Trbovljah, kjer je prišlo do prepira in pretepa treh oseb. Po vseh zbranih obvestilih bodo zoper kršitelja ukrepali.

ZT

Isti avtor