sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Alenka Forte kandidatka za županjo občine Trbovlje

Če bi morali izbrati po eno najlepšo stvar v vsaki od zasavskih občin, katere tri bi to bile?

V občini Hrastnik so zame to nedvomno hribovske koče nad Dolom pri Hrastniku, ki pohodniku ponujajo prelep razgled in neokrnjeno naravo. V Trbovljah pročelje DDT z znamenitim mozaikom, v Zagorju pa park Ruardi.

Če boste izvoljeni za županjo, kako si boste prizadevali za sodelovanje med zasavskimi občinami?

Dejstvo je, da se končuje regionalni razvojni program 2014-2020. Potrebno bo pripraviti dobre razvojne projekte za obdobje 2021 -2027. Zato je nujno, da župani po izvolitvi nemudoma in odgovorno pristopijo k pripravi projektov. Danes žal celo zainteresirani občani ne pridejo do informacije ali Razvojni svet Zasavske regije dela in kakšne projekte pripravljajo. Mandat članov sedanjega razvojnega sveta se konča leta 2020 in vsi imenovani člani so odgovorni za pripravo razvojnih projektov za razvojni program 2021-2027 za občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in po novem tudi Litija. Litija trenutno nima svojega predstavnika v razvojnem svetu zasavske regije in bi moral župan Litije takoj pristopiti in predlagati člane v delovne komisije.

Kateri skupni projekti (gospodarski, turistični, kulturni, športni ali drugi), ki trenutno že potekajo v Zasavju, se vam zdijo pomembni in bi se zanje zavzemali tudi kot županja?

Spodbudne so aktivnosti RRA Zasavje kot npr. podjetniški Meet-up, aktivnosti LAS v Zasavju, športne prireditve kot npr. Jamatlon, Down hill. Podpirala bom projekte, s katerimi lahko dosežemo večjo prepoznavnost Zasavja. Podpirala bom aktivnosti in sooblikovala projekte, tako da v perspektivi 2021-2027 Trbovlje in Zasavje postane zgodba o uspehu na področju zelenega ekoturizma, kjer vidim priložnosti za nova delovna mesta.

Ali se po službenih ali prostočasnih opravkih odpravite tudi v drugi dve zasavski občini – kam?

Redno, saj smo v MC Heliks poslovno aktivni v vseh treh zasavskih občinah. Z vnuki grem zelo rada in pogosto v park Ruardi.

Koga bi predlagali za Zasavko ali Zasavca leta 2018 in zakaj?

Letošnji dosežki Primoža Rogliča in Petra Kauzerja so nas navduševali, Slovenijo sta vedno znova postavljala na svetovni zemljevid, zato bi predlagala kar oba. Pri dekletih bi za Zasavko leta 2018 predlagala Niko Barič, ki je po moji vednosti edina slovenska športnica, ki igra košarko na tako visoki mednarodni ravni.

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor