Pod novim vodstvom Jožeta Primana člani izvajajo programske naloge, ki so si jih zastavili za leto 2017. V mesecu marcu so ob dnevu žena pod vodstvom Ivana Polanca pripravili ogled Steklarne Hrastnik, članice pa so obdarili z vrtnicami. V marcu so pripravili tudi občni zbor društva.
V začetku maja so se člani društva udeležili rekreativno družabnega  pohoda v zagorskem Evroparku. Pohodu so sledile meritve sladkorja in krvnega tlaka. Pohod se je zaključil z druženjem in malico.

V juliju so pripravili rekreativno družabno srečanje na slovenski obali, kjer so se srečali z Marušo Pečnik iz Društva diabetikov Piran, ki je pomagala organizirati izlet. Ogledali so si Koper, Izolo, Piran, kjer so si ogledali Pomorski muzej, Tartinijev trg, obzidje stolpa trdnjave. Potem pa jih je pot vodila skozi Portorož v Krajinski park Strunjan, kjer je sledil ogled filma in solin. Vključeno je bilo tudi pohodništvo ob obali in pohod do kmečkega turizma na Kortah, kjer so postregli s kosilom.

Konec junija so se člani društva pod strokovnim vodstvom Rudija Bantana udeležili rekreativnega pohoda od Klančiš v smeri gradu Gamberk pa vse do zaselka Ržiše. Pred pohodom so izvedli razgibalne vaje, po vrnitvi na Klančiše so opravili meritve sladkorja in krvnega tlaka. Izlet so zaključili z malico in prijetnim druženjem.

Tudi v drugi polovici leta v društvu načrtujejo aktivnosti s področja rekreativno družabnih aktivnostih, strokovnih predavanj o zdravem načinu življenja in prehrane ter organizacija kopalnih dni in druženja.

Marija Hribar