Založba 5ka iz Trbovelj je izdala zanimivo knjigo o Dewesoftu, Katapultu in podjetništvu skozi oči dr. Jureta Kneza, ki jo je napisala Petra Škarja. Knjiga je pravzaprav precej več kot zgoraj napisano. Prinaša izjemno zanimivo razmišljanje o življenju, svetu in o drobnih stvareh, ki izpolnjujejo vsakdanje dni posebnim ljudem.

Knjiga za drugačne

»Knjiga za tiste, ki ste malo drugačni. Ki izstopate iz povprečja. Ki ste dostikrat nerazumljeni. Vizionarji. Geniji. Posebneži,« so zapisali v predstavitvi knjige v založbi.

Akrobati in jadralci

»Če bi imel pred sabo akrobatsko in jadralno letalo – v katerega bi se raje usedel? Večina si želi jadralnega, torej jasna navodila, znane poti brez velikih pretresov. Nekaj pa nas je takšnih, ki se nam utečene poti ne zdijo zanimive, ki si z vedno novimi izzivi želimo preizkušati svoje meje. To smo tisti, ki bi se brez pomisleka usedli v akrobatsko letalo, ker vemo, kako noro uživaška je lahko ta vožnja. Akrobati.« S tem odlomkom iz knjige je pojasnjen njen naslov.

Odkrita pripoved

Dr. Jure Knez, oče štirih otrok, ljubitelj feratanja, vizionar in večinski lastnik podjetja Dewesoft d.o.o. s knjigo daje vpogled v razvoj uspešnega podjetja. Spregovori o uspehih, dilemah in tudi o tem, da za vsem dobrim stoji tudi kaj slabega. Petra Škarja piše izrazito odkrito, brez olepšav, brez lažnega sprenevedanja, tako, kot je. Knjiga ni ne Knezova avtobiografija ne zgodba podjetja Dewesoft. Je precej več.

O tem in onem

»V knjigi Akrobati boste spoznali: kaj so ključne lastnosti za uspeh v poslu, test “rdeče tipke”, kaj so tri budistična vodila za srečno življenje, kako se naredi finančni načrt podjetja, kako so lahko zaposleni Dewesofta tudi solastniki podjetja, kako biti drugačen od množice, drugačen od konkurence, zakaj so akrobati dostikrat tudi sami, …« pravijo v založbi.

Odnosi

Na slovenski knjižni trg je prišla knjiga, ki bo nepogrešljiva na policah vseh, ki iščejo v življenju nekaj več. Ki vedo, da uspeh podjetja ni merljiv le v številkah, ampak predvsem v odnosih med ljudmi. Ne le v evrih, ampak v nasmehih. Ne le v pehanju za končnim ciljem – zaslužkom, ampak v poti, ki pripelje do srečnega konca.

Živa knjiga

Knjiga ni le knjiga, s črtnimi kodami sta avtorica in njen »intervujanec« poskrbela, da lahko različne stvari bralci spoznavajo tudi preko video posnetkov, ki si jih bralci naložijo s QR kodami. Zato je ta knjiga živa.

Od danes naprej boste lahko vsak četrtek spoznavali nekatere zgodbe iz knjige tudi s pomočjo našega spletnega časopisa. Vsak četrtek ob 17. uri bomo namreč objavili eno zgodbo iz knjige Akrobati, ki naj jo bo pripravljala avtorica Petra Škarja. Prvo z naslovom Recept za uspešno podjetništvo bomo objavili že danes ob 17. uri.

Savus

Foto: arhiv Založbe 5ka