V sklopu zasavskega kulinaričnega festivala Zasavski šporhet bo v soboto, 28. septembra, v Pristanu v Zagorju (nasproti Spara) od 8. ure dalje potekala četrta ahmohtijada, ki jo organizirata Turistično društvo dediščine in tradicije Podkum in Občina Zagorje ob Savi.
Ajmoht bo kuhalo 15 ekip iz zasavskih društev. Tudi letos bo pripravljene jedi ocenjevala strokovna komisija, ki jo bodo sestavljali priznani kuharski mojster iz Cerkelj na Gorenjskem Janez Zajc, ki tudi sicer po Sloveniji ocenjuje različna kulinarična tekmovanja, ter domačina Janez Drnovšek in Silvo Laznik, ki imata bogate izkušnje s področja gostinstva in kulinarike. Predvidene pa imajo tudi posebne degustatorje.
Po končanem kuhanju bodo razglasili najboljše in podelili nagrade za najbolj okusen ajmoht, najbolj unikatno in urejeno ekipo, najbolj izvirno postrežbo in najbolj simpatično ekipo. Za zabavo bo tokrat skrbel DJ Zupi.
Organizatorji priporočajo udeležencem, naj se obujejo in oblečejo toplo, člani ekip pa naj pripravijo krepčilne pijače in priskrbijo za pokritje mize v primeru dežja. Kuhanje bodo izjemoma zaključili že ob 10. uri.
Še vedno pa ste vabljeni na dneve zasavske kulinarike, na katere vas vabijo Okrepčevalnica Gverk, Galerija in restavracija Zasavski Gurman, Bistro Bombina, Gostilnica Mala malca, Gostilna Bigman, Gostilna Martin, Hiša Planina, Pizzerija Dimnik, Restavracija in kavarna K5, Hiša domačih okusov Pr Čop, Gostišče Kum in Restavracija Tvoj Chef.
Zaradi prireditve bo v soboto med 8. in 14. uro delno zaprta občinska cesta Borisa Kidriča. Zaprt bo vozni pas ob pločniku nad tribunami, na trasi med obema vhodoma na tribune.
PR objava