Pod okriljem plavalnega kluba Triglav je v Kranju 13. in 14. julija potekalo letno državno prvenstvo v plavanju za mlajše dečke in mlajše deklice. Tekmovanja sta se iz Trbovelj udeležili Ariana Agrež in Mojca Oberžan.

Debitantki na največji tekmi za to starostno kategorijo sta v konkurenci več kot 270 plavalcev iz 26 klubov odlično branili barve trboveljskega plavalnega kluba, je ponosen trener Martin Raušl. V svojih nastopih med eno in dve leti starejšimi tekmicami sta pridno popravljali osebne rekorde in se obogatili z novimi tekmovalnimi izkušnjami.

V konkurenci mlajših letnikov je Ariana Agrež na 50 m prosto osvojila 20., na 50 m prsno in 100 m prosto pa 17. mesto. Med prvo deseterico se ji je uspelo uvrstiti na 50 m delfin, kot 10., in na 100 m prsno, kjer je zasedla 7. mesto.

Tudi Mojca Oberžan je pogumno nastopila med mlajšimi in na 100 m prosto končala svoj nastop kot 29., na 200 m prosto je osvojila 22. mesto, kljub utrujenosti pa je na 50 m delfin zaključila kot 11.

Med kandirati za nastop na državnem prvenstvu je bil še Taj Zupančič, ki se zaradi poškodbe tekmovanja ni mogel udeležiti.

S svojimi nastopi sta si mladi dami iz Trbovelj v ekipnem delu tekmovanja kot najmanjša in najmlajša ekipa priplavali 25. mesto.

MR

Foto: arhiv PK Rudar Trbovlje