četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

70 aktivno okuženih v Zasavju

Včeraj, 27. julija, do 24. ure je bilo v Sloveniji 14 novih okužb s koronavirusom. Ponovno so zabeležili novega okuženega v Hrastniku med stanovalci Doma starejših. V občini Hrastnik sta dva pozitivna preživela 14-dnevno izolacijo. Tako je v hrastniški občini sedaj aktivno okuženih 57 občanov, 15 jih je koronavirus že prebolelo, umrli so 3 okuženi. Čez dan so iz Občine Hrastnik sporočili, da je danes umrla še ena oskrbovanka Doma starejših. 

V Domu starejših Hrastnik je do danes pomagalo devet zunanjih zdravstvenih delavcev in delavk iz naslednjih domov oziroma bolnišnic: Splošna bolnišnica Novo mesto, Dom starejših občanov Ljutomer, Center starejših Zimzelen Topolšica, Dom starejših občanov Metlika, Dom Tisje Šmartno pri Litiji, Trubarjev dom upokojencev Loka pri Zidanem mostu (2 delavki), Zdravstveni dom Hrastnik in Splošna bolnišnica Trbovlje. Nekaj delavk in delavcev je svoje delo že zaključilo, delovnemu procesu pa se je danes na novo pridružila oseba iz Doma Lukavci.”Vsem zdravstvenim delavkam in delavcem se iskreno zahvaljujemo. Zahvaljujemo se tudi vsem, ki so nam za zdravstvene delavce pomagali pri iskanju in nudenju namestitve,” so še sporočili iz Občine Hrastnik.

V drugih občinah statistične regije Zasavje ni na novo obolelih. V Trbovljah so zadnjo okužbo zabeležili pred petimi dnevi. V ponedeljek je eden od aktivno okuženih prebolel okužbo, sedaj je aktivno okuženih 6 prebivalcev občine. V Zagorju je stanje nespremenjeno. Aktivno so okuženi 4 prebivalci, zadnjo okužbo so zabeležili pred 11 dnevi. V Litiji so trenutno 3 okuženi, zadnjo okužbo so zabeležili pred tremi dnevi.

Na vladni novinarski konferenci je namestnica vladnega govorca Špela Horjak je povedala, da so ponovno zabeležili okužbe med ljudmi, ki so se vračali z dopusta v tujini. Veliko pa je tudi okužb, ki imajo žarišče v različnih podjetjih. Pozvala je k dodatni previdnosti.

Po podatkih Covid sledilnika NIJZ je bilo v ponedeljek, 27. julija, ob 24. uri v Zasavju aktivno okuženih 70 oseb. Še vedno jih je daleč največ v Hrastniku, kar 57, V Trbovljah je 6 aktivno okuženih, v Zagorju štirje in v Litiji trije.

Savus

Foto: arhiv Savus

Isti avtor