nedelja, 23 junija, 2024

Iz te kategorije

63-letnika povozil in odvlekel v gozd

Policisti so potrdili, da je 63-letnika iz Ključevice umoril 29-letni Trboveljčan, in sicer iz koristoljubja. Dogodek je storilec opisal sam.
Pogrešala sta ga

V ponedeljek, 25. julija, v  dopoldanskih  urah  so  bili policisti Policijske postaje Trbovlje  obveščeni,  da prijavitelja pogrešata 63-letnika iz Ključevice. Prijavitelja sta  ga nazadnje videla v sredo, 20. julija, ko sta ga peljala  po  opravkih  v  Trbovlje,  nato  pa  ga do  nedelje,  24.  julija, nista  več  uspela  priklicati,  kljub  temu,  da  so  bili  že dogovorjeni  za  srečanje.  Prav tako sta prijavitelja 63-letnika v nedeljo tudi  iskala  na domu, kjer sta opazila nekaj okoliščin, katerih pri znancu nista  bila vajena, zato sta se odločila  o pogrešanju osebe obvestiti policiste.

Truplo našel trboveljski policist

Policisti  Policijske postaje Trbovlje so takoj  po prejemu prijave pričeli zbirati obvestila in opravili pregled  objektov na naslovu bivanja  63-letnika.  Ker  osebe  doma niso našli, so izvedli iskalno  akcijo območij,  kjer  se je 63-letnik največkrat tudi zadrževal. Iskalna akcija je bila izredno zahtevna, saj je tamkajšnje območje zelo neprehodno.  Okoli  16.  ure  je  policist Policijske  postaje  Trbovlje približno 50 metrov stran od stanovanjske hiše na strmem gozdnatem pobočju našel truplo 63-letnika.

Policisti  so  območje  zavarovali,  ogled  kraja  kaznivega  dejanja pa so prevzeli kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana.

Sum vzbudil tudi traktor

Kriminalistom SKP PU Ljubljana so prva zbrana obvestila in ogled porodili  sum,  da je 63-letnik umrl nasilne  smrti. Na njegovem domu je manjkalo nekaj njegovih predmetov, doma ni bilo niti traktorja. Sum je potrdila  tudi naslednji dan opravljena obdukcija na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Kriminalisti so 26. julija našli tudi traktor, in sicer na lokalni cesti v Radečah.

Na podlagi vseh zbranih obvestil so kriminalisti nato v preiskavi osumili 29-letnega  moškega  iz Trbovelj, ki je v nadaljevanju dejanje tudi sam opisal.

Žrtev povozil in odvlekel v gozd

V  preiskavi kaznivega dejanja je bilo tako  ugotovljeno, da se je 29-letni osumljenec  pri umorjenem pogosto  zadrževal in mu pomagal pri opravilih. Med njima je nekajkrat prišlo tudi do nesoglasij. Tako tudi 20. julija zvečer, ko je osumljenec s sprednjim delom traktorja podrl 63-letnika, nato pa ga z namenom,  da  mu  vzame  življenje, povozil še z zadnjimi kolesi. Po tem je osumljenec  na  truplo  63-letnika  navezal  debelejšo  verigo  ter  ga  s traktorjem  odvlekel  preko  njive  do bližnjega gozda v globel, kjer ga je tudi skril. Po dejanju je odšel v hišo, od koder je odtujil denarnico, nakar se je  s traktorjem odpeljal v smeri Radeč, kjer je traktor tudi pustil. Od tu  je osumljenec odšel v Celje, kjer naj bi celo noč popival ter se nato naslednji dan vrnil v Trbovlje.

Prav  tako  je  bilo  ugotovljeno, da se je osumljenec 22. julija vrnil na Ključevico,  kjer  je  odstranil    nekaj   predmetov   ter  jih odvrgel na različnih  krajih,  pri  čemer  so kriminalisti nekaj od teh predmetov tudi našli.

Osumljenemu  29-letniku  so  kriminalisti  28.  julija odvzeli prostost in ga pridržali zaradi  utemeljenega suma izvršitve kaznivega dejanja umora  iz  koristoljubja po  4. točki 116. člena KZ-1. S kazensko ovadbo je bil  priveden  na  zaslišanje  k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Ljubljani.  Po  opravljenem  zaslišanju  je preiskovalni sodnik zoper njega odredil  pripor.  Osumljeni  je  bil v preteklosti že večkrat obravnavan za premoženjska kazniva dejanja. Za umor iz koristoljubja je predpisana kazen zapora najmanj petnajstih let.

ZT

 

 

Isti avtor