Plavalni klub Trbovlje se v soboto ni izneveril tradiciji in že 50. organiziral plavalni miting, ki se ga je udeležilo 115 plavalcev iz 10 slovenskih klubov in pet plavalcev prijateljskega kluba iz Milana. Miting pripravljajo v spomin na plavalko Lučko Vodišek.

Prvi imeni tradicionalnega mednarodnega plavalnega mitinga v Trbovljah sta bila Nika Fain iz mariborskega Branika in Alessandro Savini iz Milana, ki je za sedem točk, kar je manj kot sekunda, v seštevku treh rezultatov ugnal domačega plavalca Žigo Šintlerja.

Mladi trboveljski plavalci so po kategorijah osvojili kar 30 m kolajn, kar jih je uvrstilo med najuspešnejše na tem tekmovanju. Najuspešnejša mladinka Nika Todorovič je bila prva na 50 m hrbtno in 200 m delfin, druga na 100 m hrbtno in dvakrat tretja na 100 m delfin ter 200 m prosto. Lana Naglič je osvojila tretje mesto na 100 m prsno, tretja je bila v isti disciplini tudi Sara Isaković, le da v kategoriji mlajših deklic, Tinkara Lavrič je bila tretja na 50 m hrbtno in Brina Rozina prav tako tretja na 200 m prsno.

Pri fantih je bil v mladinski kategoriji najuspešnejši Žiga Šintler, saj je v petih nastopih trikrat slavil – na 50 m prsno, 50 m prosto in 100 m delfin. Kljub utrujenosti je bil tretji na 100 m prsno ter se posebej izkazal v memorialni disciplini na 100 m prosto z osebnim rekordom 55:54, a to ni bilo dovolj, saj mu je prej omenjeni Italijan Savini izmaknil prestižno zmago, pokal in denarno nagrado. Benjamin Badnjevič je stopil na drugo stopničko na 100 m hrbtno, Jan Lah Škrbec je bil tretji na 50 m delfin, Aljaž Lavrič ravno tako tretji na 100 m prsno, Tim Dolanc je bil drugi v kategoriji mladincev na 100 m delfin, tretji na 50 m prosto ter tudi tretji v finalni disciplini 100 m prosto. Tilen Šintler je osvojil drugo mesto na 50 m hrbtno, ter bil dvakrat tretji na 50 m in 100 m prsno. Taj Zupančič je zmagal pri mlajših dečkih na 50 m prsno, 50 m in 100 m delfin, bil drugi na 200 m prsno, ter tretji na 50 m prosto. V finalnem plavanju na 100 m prosto pa mu je zmago in pokal za štiri desetinke sekunde odnesel plavalec Kamnika Marko Končar.

Nastopili pa so tudi najmlajši plavalci iz športne šole plavanja, kjer sta se zelo izkazali Ariana Agrež s tretjim mestom na 50 m prsno in Pia Lah škrbec na 50 m hrbtno in ki sta se enakovredno kosali s starejšimi plavalkami.

Lučkin pokal si je ogledala tudi trboveljska županja Jasna Gabrič, ki je tekmo tudi uradno odprla.

MR

Foto: PK Trbovlje