Plavalni klub Lafarge Cement se v soboto, 17. junija, ni izneveril tradiciji in je organiziral plavalni miting v spomin na odlično plavalko Lučko Vodišek, ki je življenje izgubila v nesreči pred 48 leti. Mitinga se je udeležilo 150 plavalcev iz 13 slovenskih klubov, ki so plavali v bazenu z ogrevano vodo, za kar je poskrbel Zavod za šport.
Domači plavalci so prikazali dobro pripravljenost ter kot po tekočem traku osvajali odličja. »To nas navdaja z optimizmom pred državnimi prvenstvi,« je povedal predstavnik kluba Martin Raušl. »Prav tako to, da smo miting organizirali navkljub slabemu položaju, v katerem klub vztraja že deveto leto.« Tekmovanje je uradno odprla županja Trbovelj Jasna Gabrič.

V seštevku treh najboljših rezultatov sta tudi denarno nagrado osvojila najboljša plavalca, pri fantih Matija Može iz ravenskega Fužinarja in pri dekletih Erin Rant iz Kranja.

Trboveljski plavalci v mlajših kategorijah so osvojili kar 30 kolajn. Daša Krajnc je bila prva na 100 prsno, 200 prsno, 100 delfin ter tretja na 50 delfin, Nika Todorovič je bila prva na 50 hrbtno, druga na 100 delfin ter tretja na 50 prosto, Brina Rozina je bila tretja na 50 in 200 prsno.

Taj Zupančič je zmagal na 50 prosto, ter bil drugi v disciplini 200 prosto in 200 mešano, Lovro Koncilja je osvojil kar tri prva mesta na 50 in 100 hrbtno in 100 delfin, bron pa je osvojil na 50 delfin, Tim Dolanc je bil tretji na 100 prsno, Jan Lah Škrbec je osvojil drugo mesto na 50 prosto, Alen Firšt je po povratku v bazene osvojil zlato v svoji kategoriji na 100 hrbtno, srebro na 100 delfin, ter bron na 100 prsno in 400 mešano. Tilen  Šintler je kljub izostanku treningov osvojil tri srebrne medalje in sicer na 50 prsno, 50 delfin in 100 prsno, njegov brat Žiga Šintler pa je bil najuspešnejši v kadetski kategoriji, saj je v petih nastopih 50, 100 in 200 prosto, 50 prsno ter 100 delfin tudi petkrat slavil, osvojil je tudi pokal v memorialni disciplini na 100 prosto v kategoriji kadetov.

Nastopili so tudi najmlajši plavalci iz športne šole plavanja, ki so se prvič udeležili tako velikega tekmovanja. »Z resnejšo in načrtno vadbo se bodo lahko kmalu pridružili tekmovalnim selekcijam,« je dejal Raušl in dodal: »Ob resnično vrhunski organizaciji tega tekmovanja, za katerega izvedbo so zaslužni prav vsi plavalni delavci, sponzorji, donatorji in starši, se plavalci z veliko vnemo podajajo v poletje, ko se začenja tekmovalno obdobje z vrhuncem na državnih prvenstvih. Do takrat jim želimo dobre pogoje za treninge in pa veliko volje, ki jo po tako dolgi in nepredvidljivi sezoni še kako potrebujejo.«

ZT