sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

45 mio v Hrastnik

Steklarna Hrastnik se še vedno ponaša z dobrim poslovanjem, ki se je pričelo po sanaciji in uspešnem vodenju prejšnjega predsednika uprave Andreja Božiča. Letošnji poslovni rezultati bodo po pričakovanju hrastniške Steklarne, ki jo vodi generalni direktor Peter Čas, še boljši kot lanski. Ustvarili naj bi več kot 60 milijonov evrov celotnih prihodkov, kar je za 4 odstotke več kot lani, in 8,7 milijonov evrov dobička pred davki, kar je za 13 odstotkov več kot lani. V vodstvu pravijo, da bodo napovedane rezultate ustvarili kljub zahtevni situaciji na trgu dela in energentov.

Nadzorni svet Steklarne Hrastnik je odobril pripravo projektne dokumentacije za širitev kapacitet v Hrastniku, vrednost je ocenjena na okrog 45 milijonov evrov. Lastnik Steklarne, Igor Lah, je v začetku novembra ustavil iskanje strateškega lastnika Steklarne Hrastnik, čeprav je imel po besedah iz Steklarne odlične ponudbe tujih strateških investitorjev.

»V strategiji, ki jo je postavilo novo vodstvo, vidimo priložnost za nadaljnji razvoj in rast Steklarne Hrastnik. Posebno mesto oz. vlogo v strategiji pa pridobiva operativna odličnost vseh procesov v podjetju ter strateška organiziranost prodaje in marketinga na tujih trgih, in sicer s ciljem povečanja sodelovanja z lastniki globalno prepoznavnih blagovnih znamk. Potencial te usmerjenosti potrjujejo tudi napovedani odlični rezultati za letošnje leto, ki dokazujejo, da Steklarna Hrastnik je in ostaja poslovno uspešno podjetje,« je ob tej priložnosti preko PR službe podjetja povedal Igor Lah, predsednik izvršnega odbora (CEO) v holdingu GlobalGlass. Nanj so 12. novembra 2018 prenesli lastništvo Steklarne Hrastnik.

Strateški načrti za razvoj hrastniške Steklarne so v polnem teku. Generalni direktor Steklarne Hrastnik Peter Čas je v sporočilu za javnost Steklarne Hrastnik zapisal: »Trenutno smo v inženiring fazi oz. fazi načrtovanja nove peči. Vrednost celotne investicije, skupaj s zagonom novih proizvodnih kapacitet, bo znašala okoli 45 milijonov evrov, s tem bomo ustvarili visoko kakovostna delovna mesta za naše zaposlene in omogočili hitrejši odziv na zahteve trga.«

MP

Isti avtor