V ponedeljek, 19. septembra 2022, so v galeriji delavskega doma v Hrastniku obeležili 40 letnico delovanja sekcije ročnih del Društva upokojencev Hrastnik. „To je lepa zgodba, ki jo Marjetice pletejo, šivajo in razvijajo že 40 let in nas bogati še danes,“ sta v uvodnem pozdravu povedali predsednica DU Hrastnik Branka Skaza Roglič in vodja sekcije Ida Baloh.

Marjetice so bogatile in širile razpoznavnost DU Hrastnik na mnogih razstavah ročnih del in delavnicah ter se uspešno vključevale tudi v rokodelske skupine v okviru Zveze društev upokojencev Slovenije. S svojimi izdelki izkazujejo svoje veliko srce, saj izdelke podarjajo tistim, ki jih najbolj potrebujejo – pletene nogavice za stanovalce v DSO, copatke za novorojenčke v porodnišnici Trbovlje ter rožice, srčke in voščilnice za starejše v programu Starejši za starejše.

Vse to je tudi razlog številne udeležbe na otvoritvi razstave ob 40. letnici delovanja. Spoštovanje njihovemu delu so med drugim izkazali župan Hrastnika Marko Funkl, predsednik PZDU Janez Malovrh, predsednica KZK ZDUS Zdenka Bevc Škof, direktor DSO Hrastnik Drago Kopušar, predsednik DI Hrastnik Rajko Žagar, predstavnica DU Litija Milena Dimec.

Otvoritev razstave so s svojo radoživostjo, iskrenim pogledom, pesmijo in plesom popestrili naši najmlajši.

Jerica Laznik

Foto: Jerica Laznik