četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

40 let DUFS

Letos praznuje Dom upokojencev Franc Salamon v Trbovljah že štirideseti rojstni dan. Kar nekaj stanovalcev v njem biva že skoraj ves čas. Tudi nekateri zaposleni imajo že več kot tridesetletni delovni staž. Kar polovico časa, dvajset let, je direktorica doma Danica Hren, ki bo svoje delo nadaljevala tudi v naslednjem mandatu.

V domu se redno dogajajo številne prireditve, kjer sodelujejo stanovalci in povabljeni, od osnovnošolcev do starejših. Zato ne preseneča, da je bilo enako tudi na letošnjem praznovanju. Pihalni orkester Glasbene šole Trbovlje, domski pevski zbor Nohšiht, gledališka skupina iz enote Prebold in številni drugi so dodali svoj kamenček v mozaik dogajanja. Svoj pogled na dom so dodali zaposleni, stanovalci, njihovi svojci.

Da je življenje v domu dokaj razgibano, pomagajo delavci, ki opravljajo javna dela, in številni prostovoljci. Dom je redno vzdrževan, zaposleni želijo prisluhniti stanovalcem, pravijo, a jih pri tem omejuje zakonsko določeni normativi, ki so bili postavljeni že pred mnogo leti, ko je bila struktura stanovalcev drugačna in pri vsakdanjih opravilih niso potrebovali toliko pomoči zaposlenih kot danes.

Govorci so se večkrat zahvalili zaposlenim za dobro opravljeno delo ter prostovoljcem in različnim organizacijam za sodelovanje z domom. Pozabili niso niti na stanovalce, ki radi pomagajo pri vsakdanjih delih. Zato so podelili številna priznanja, da so se jim tako zahvalili za večletno delo pri njih.

Gostje praznovanja so bili podžupanja Maja Krajnik, predstavnik ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, skupnosti socialnih zavodov Slovenije in drugi.

Po prireditvi so uradno odprli prenovljen negovalni oddelek, pogledali so si še ostale prostore, ki so dobili novo funkcionalnost, da bi postali čim bolj domači.

Beseda se je navezala tudi na cilje, ki še niso bili doseženi. Stanovalci in vodstvo si želijo gradnje novega doma, ki bo povezan s sedanjim in bo omogočil realizacijo postavljenih norm, da ne bo večposteljnih sob, kar bo omogočilo več zasebnosti in boljšega počutja.

Na dvorišču pred domom so s praznovanjem nadaljevali tako, kot se za okrogel jubilej spodobi – s torto in pogostitvijo.

Besedilo in foto: Irena Vozelj

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor