Vsako jutro vas bo zraven kave na portalu Savus.si čakalo še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Nedelja, 14. marec

Danes, v nedeljo, 14. marca, bo v Zasavju lepo. Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju oblačno s pogostimi padavinami, tudi nevihtami. Meja sneženja se bo ponekod spustila do nižin. Prehodno bo zapihal severni veter, padavine bodo popoldne od severa slabele in do večera že večinoma ponehale. Hladilo se bo, popoldanske temperature bodo od 0 do 6°C.

Naredite si dan in ga maksimalno užijte.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Lina Trbovc na Marnem

16-letna gimnazijka GESŠ Trbovlje Lina Trbovc z Dola pri Hrastniku razstavlja svoje slike v Vrtnariji Damjane Napret na Marnem. Razstavo bodo danes zaprli.

Prepovedano kurjenje

Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje obvešča občane, da kurjenje vrtnih odpadkov v strnjenih naseljih ni dovoljeno. Prav tako je prepovedano sežiganje drugih komunalnih odpadkov na prostem ter odpadkov kot so npr. odpadne gume, odpadna plastika, odpadna embalaža.

Zapora ceste

Zaradi rekonstrukcije lokalne ceste, na odseku pokopališče – Gostišče Brin velja predvidoma do 31. maja 2021 delna in občasna popolna zapora te lokalne ceste.

Na današnji dan

Na današnji dan leta 2017 je umrla Marija Mila Filač, Trboveljčanka, ki je najbolj zaslužna za to, da so Trbovlje med prvimi v Sloveniji dobile Društvo prijateljev mladine, ki je še danes med najbolj uspešnimi v Sloveniji. Bila je učiteljica v OŠ Alojza Hohkrauta, ki jo je več let tudi uspešno vodila. Če vi veste še za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Danes ni zabeleženega kakšnega svetovnega, evropskega ali mednarodnega dneva, ki bi bil čemurkoli posvečen.

Savus

Prejšnji članekHrastniška priznanja
Naslednji članekJorgić odličen v Dohi