Konec februarja so se v javnosti pojavili posnetki divjanja voznika osebnega vozila po ljubljanskih ulicah in ljubljanski obvoznici. Njegovo vožnjo je snemal njegov sopotnik, voznik pa je svoja dejanja objavil na spletnem kanalu.

»Po obvestilih o pojavu posnetka smo policisti pričeli z zbiranjem obvestil in pri tem ugotovili, da je 34-letni Ljubljančan z osebnim vozilom VW Golf 17. januarja 2020 po ljubljanski obvoznici ter ulicah na območju Šiške storil več cestno prometnih prekrškov,« so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana. Vozil je po nasprotnem smernem vozišču, prehiteval po odstavnem pasu, prevozil rumeno luč na semaforju, ni upošteval talnih označb in s prehitevanjem ogrožal druge udeležence v cestnem prometu.

Kršitelju je bila v prekrškovnem postopku izrečena skupna globa v višini 3110 evrov in 30 kazenskih točk. Kršitelj je bil s strani policije že večkrat obravnavan zaradi kršitev cestno prometnih prekrškov.

»Cesta ni poligon! In tega dejstva se moramo zavedati vsi udeleženci v cestnem prometu. Na območju Policijske uprave Ljubljana opažamo, da se pojavlja vedno več voznikov, ki so prepričani, da so na cesti sami, se ne ozirajo na druge in tako vozijo veliko prehitro, kršijo cestno prometne predpise in nenazadnje jih je tudi veliko konkretno alkoholiziranih. Poudariti želimo, da ne bomo tolerirali objestnega in nespametnega vedenja udeležencev v cestnem prometu, temveč bomo zoper tovrstne voznike striktno ukrepali,« sporočajo iz PU Ljubljana, ki pokriva tudi zasavske občine.

Savus

Foto: arhiv PU Ljubljana