sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Letos z znamenju koronavirusnih ukrepov

Združenje borcev za vrednote NOB Zagorje ob Savi že vrsto let ob spomeniku Revirske partizanske čete na Čemšeniški planini pripravlja slovesnost ob avgustovski obletnici ustanovitve omenjene čete. Letos je proslava potekala drugače.

Kakor smo že vajeni v teh korona časih, je tudi Združenje borcev za vrednote NOB Zagorje ob Savi, v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi, letos moralo organizirati srečanje predstavnikov veteransko domoljubnih organizacij zasavske regije v okrnjeni sestavi. Srečanje je bilo organizirano namesto vsakoletne proslave v počastitev ustanovitve Revirske čete, ki je bila formirana 1. avgusta 1941.

Kljub deževnemu vremenu in kljub temu, da prireditev sploh ni bila objavljena v medijih zaradi ukrepov preprečevanja širjenja korona virusa, se je dogodka udeležilo kar precejšnje število ljudi, ki so se zadrževali na primerni razdalji. Dogodka so se udeležili predstavniki vseh treh zasavskih občin. Tako so bili navzoči prapori ZZB NOB Zagorje ob Savi, ZZB NOB Trbovlje, OZVVS Zasavje, PVD SEVER Zasavje in prapor Občinskega združenja slovenskih častnikov Zagorje ob Savi.

Slovesnosti so se udeležili tudi poslanec Državnega zbora Republike Slovenije Rudi Medved, podžupan občine Hrastnik Božo Majcen, predsednik ZZB za vrednote NOB Zagorje ob Savi, tov. Miloš Prosenc, ki je bil v vlogi glavnega organizatorja prireditve, in župan občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, ki je pozdravil vse navzoče.

V kulturnem programu so nastopili Pevci izpod Čemšeniške planine, spremljal jih je harmonikar Jernej Pikel, program pa je povezovala Maša Troha.

Ob koncu prireditve je glavni organizator Miloš Prosenc izrazil željo, da bi se naslednje leto, ko bo jubilejna 80. obletnica ustanovitve revirske čete, spet lahko zbrali v tako množičnem številu, kakor smo bili vajeni v preteklih letih.

OZSČ Zagorje ob Savi

Foto: OZSČ Zagorje ob Savi

Isti avtor