Avgusta bo objavljen nov, že tretji razpis za direktorja Splošne bolnišnice Trbovlje, do tedaj pa na čelu bolnišnice ostaja Marina Barovič. Barovičevi je direktorski mandat potekel konec junija, zato funkcijo opravlja kot vršilka dolžnosti. Kot je povedala, bo  v. d. direktorice ostala najdlje do konca leta, nato pa se bo upokojila.
Marina Barovič je bolnišnico kot direktorica vodila od leta 2004 tri mandate, že od leta 1991 pa je opravljala delo pomočnice direktorja za ekonomske in pravne zadeve SBT. »Ves čas mojega dela v bolnišnici je bil njen obstoj v takšnem obsegu, kot je, vprašljiv,« je dejala Barovičeva, »najtežje je bilo v letih 2008, 2009, ko se je začelo govoriti o ukinjanju in združevanju, a takratni predlog zakona ni bil sprejet. Moj cilj je vedno bil, da bolnišnica ostane v enakem obsegu oziroma se širi in razvija.« Kot je še dodala, si želi, da bi vodenje zasavske bolnišnice prevzel Zasavčan, ki bi si še naprej prizadeval za njen polni obstoj, ker bi do te ustanove, zaposlenih in bolnikov vseeno čutil malo drugače, kot nekdo, ki bi prihajal od drugod. »Ker na primeru Bolnišnice Topolšica in kranjske porodnišnice vidimo, da ni potreben nov zakon, da se manjša bolnišnica pripoji večji ali se njen obseg okrne,« je še poudarila.

Sicer je bil prvi razpis za direktorja bolnišnice objavljen decembra lani, ponovili so ga februarja letos. Vlada RS je med prispelimi kandidaturami dala soglasje kandidatki Nataliji Stošicki, ki pa je junija od kandidature nenadoma odstopila. Stošickijeva je zaposlena na SID banki, sicer pa je tudi članica Občinskega sveta Zagorje ob Savi.

Med razlogi, zakaj za vodenje trboveljske bolnišnice ni pretiranega povpraševanja, je po besedah nekaterih tudi plača. Ta je po javno dostopnih podatkih aprila 2015 znašala 3992 evrov bruto.

TPK

Prejšnji članekPlavanje, raziskovanje in druženje
Naslednji članekKršili javni red in mir