Pred tremi leti smo med Zasavke in Zasavce poslali prvo številko prenovljenega Zasavskega tednika. Časopis izhaja enkrat mesečno, proti koncu meseca se najde na 15.300 naslovih po vseh zasavskih mestih in vaseh.
Bralci so se nanj navadili. Nekateri ga pozorno preberejo od prve do 24. strani, drugi preberejo, kar jih zanima, tretji preletijo naslove, četrti ga imajo le za podkurit, nekateri pa ga vržejo v koš. Takšno je življenje. Mi pa smo veseli odzivov, vsake pošte. Več kot sto bralcev nam npr. vsak mesec pošlje rešitve križank.

Časopisu smo pred poldrugim letom priključili še spletno stran Zasavc.net, kjer dnevno obveščamo Zasavje o vsem, kar se v njem dogaja. Trudimo se, da so naše informacije verodostojne, točne, zanimive …

Časopis Zasavski tednik se je močno vsidral med zasavske ljudi. Zato sem bil pošteno žalosten, ko sem prejel odločbo Ministrstva za kulturo in sporočilo, da v Ljubljani časopisa Zasavski tednik ne prepoznavajo kot pomembnega informativnega medija za Zasavke in Zasavce.

Petčlanska komisija, ki je ocenjevala naš projekt Iz Zasavja smo doma, v katerem predstavljamo okoliške krajevne skupnosti, je menila, da je projekt preslab za državno podporo. Ko sem videl, za kakšne projekte so namenili denar iz Medijskega razpisa, sem bil še bolj žalosten. Letos bomo vseeno uresničili projekt Iz Zasavja smo doma. Doslej smo predstavili življenje v KS Čemšenik, Klek, Dol pri Hrastniku, Mlinše in Čeče. Prispevki so naleteli na izjemno dober odziv pri bralcih in veseli smo, da je tako.

Smo pa seveda v škripcih, ker je denarja za časopis manj, kot smo pričakovali, saj bi lahko z denarjem iz razpisa pokrili tudi trud ustvarjalcev časopisa. Zato se obračamo na bralke in bralce, da podprejo izhajanje Zasavskega tednika in postanejo »špiruci«. Časopisa. Več najdete na zadnji strani. Z Delavsko hranilnico smo se dogovorili, da s pomočjo posebne QR kode omogočimo enostavno nakazilo podpore. Svoj glas zanj lahko oddate že z nakazilom enega evra. Tako bomo vedeli, da nas podpirate. Veseli bomo vašega odziva. V vaše roke pa polagamo novo številko. Upam, da vašega časopisa.

Marko Planinc

Prejšnji članekSteklo na cesti
Naslednji članekOtvorili Rdeče revirje