Po poročanju nizozemskega časnika De Telegraaf slovenski kolesarski as Primož Roglič ostaja pri svoji dosedanji ekipi Jumbo-Visma še do leta 2023. Pogodba se mu sicer izteče prihodnje leto, pri Jumbo-Vismi pa naj bi ga prepričali v nadaljnje sodelovanje. »Podpis pogodbe je le vprašanje časa,« je zapisal De Telegraaf.

Roglič, ki ga Mednarodna kolesarska zveza trenutno uvršča na drugo mesto, je nizozemski Jumbo-Vismi privozil 25 zmag. Tako visoko se je na svetovno kolesarsko lestvico uvrstil s zmago na treh enotedenskih dirkah za svetovno serijo, zmagal je namreč v ZAE, na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja in na dirki po Romandiji. Tudi na italijanskem Giru so mu napovedovali zmago, vendar je po spletu nesrečnih okoliščin, med katerimi sta bila tudi grd padec in bolezen, na koncu osvojil tretje mesto. Z njim se je kot prvi Slovenec povzpel na zmagovalne stopničke Gira.

Rogliču, ki se je pred kratkim razveselil rojstva svojega prvorojenca, so v Zagorju junija pripravili slavnostni sprejem.

Savus

Foto: Nejc Mrežar