Minuli konec tedna se je v Zagrebu odvil doslej največji srednješolski evropski debatni turnir. Turnir Winter Holiday Open 2016 je gostil preko 330 srednješolcev oz. 110 ekip iz Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Češke, Danske, Nemčije, Madžarske, Indije, Jordanije, Libanona, Makedonije, Moldavije, Mongolije, Romunije, Savdske Arabije, Srbije, Slovaške, Slovenije, Singapurja, Tanzanije, Turčije in ZDA.
Debatni klub Logos z GESŠ Trbovlje sta zastopali dve ekipi. Uvodni del je bil sestavljen iz šestih krogov. Ekipe so se kombinirale po uspehu, kar pomeni, da so zmagovalne ekipe dobivale vedno močnejše nasprotnike.

Prva ekipa, ki so jo sestavljali Žan Jernej Kovač, Vasja Grošelj in Izza Jerman, je v uvodnem delu premagala vse nasprotnike in se uvrstila na tretje mesto takoj za obema nacionalnima ekipama ZDA.

Druga ekipa Logosa, ki so jo sestavjali Timotej Medved, Taja Kovačič, Nastja Abdič in Robert Cerovšek, trikrat zmagala in za seboj pustila več kot polovico turnirskih ekip.

Pripravljeni debatni temi sta bili komercializacija feminizma in nacionalizacija podjetij v državah v razvoju. Med drugim so debatirali še o upravičenosti proslav, ki se nanašajo na vojno, o vrednotenju dejstva, da so socialna omrežja postala primarni vir informacij ter o vrednotenju mobilnih iger, kot je Pokemon.

ZT

Prejšnji članekSkale zasule cesto pri cementarni
Naslednji članekOd umivanja zob do vrtnarjenja