nedelja, 19 maja, 2024

Iz te kategorije

1,3 milijona za gospodarstvo

Na razpis je prispelo 22 vlog, od katerih ni bila nobena popolna, so sporočili iz Ministrstva. Po pozivu prijaviteljem, naj vloge dopolnijo, so prejeli in ocenili 13 vlog. Vse vloge so dobile več kot 50 točk, vendar pa so ocenjevalci nato potrdili šest projektov, ki bodo v letošnjem in prihodnjem letu prejeli nepovratna sredstva. Skupaj bodo prejeli malo manj kot 1,3 milijona evrov.

Denar je namenjen sofinanciranju začetnih investicij podjetij na območju Hrastnika, Trbovelj in Radeč. Projekti pa morajo zagotavljati vzpostavitev nove poslovne enote, razširitev zmogljivosti obstoječe, diverzifikacijo proizvodnje oziroma storitev ali bistveno spremembo proizvodnega oziroma storitvenega procesa v obstoječi poslovni enoti.

Na razpisu je največ točk zbral projekt trboveljskega podjetja Mediaplan 8, ki bo v dveh letih prejel slabih 18.000 evrov, sledita jim projekta družb Eurobox in Kristalglas, pri čemer bo prvo podjetje prejelo v dveh letih okrog 143.000 evrov, drugo pa kar okrog 470.000 evrov. Na razpisu so bila uspešna še podjetja: Chipolo, ki bo dobrih 57.000 evrov spodbud prejel le v letošnjem letu, Kovit projekti, kjer bodo 425.000 evrov spodbud prejeli prihodnje leto, in TKI Hrastnik, kjer bodo v dveh letih prejeli dobrih 140.000 evrov.

ZT

Isti avtor