ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

11 zlatih za Trboveljčane

V soboto, 8. decembra, je v Trbovljah potekal 46. mednarodni karate turnir Trbovlje Open 2018, ki sodi med najmočnejše in najštevilčnejše v Evropi. Turnir ima eno izmed najdaljših tradicij v Evropi. Letošnjega se je udeležilo 580 tekmovalk in tekmovalcev, ki so opravili 746 nastopov v katah in športnih borbah. Tekmovalci so prišli iz 64 klubov iz 10 držav, in sicer iz Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Hrvaške, Italije, Makedonije, Slovaške, Srbije, Švice, Ukrajine in Slovenije.

Na uradni otvoritvi turnirja so vse prisotne pozdravili predsednik organizatorskega kluba, Karate kluba Trbovlje, Bogdan Simerl, županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič in predsednik Karate zveze Slovenije Borut Strojin. Vsi so nastopajočim zaželeli veliko športne sreče.

Trboveljski karateisti so na tekmovanju odigrali eno izmed vidnejših vlog. Tekmovalci Karate kluba Trbovlje so osvojili 35 medalj (11 zlatih, 10 srebrnih in 14 bronastih), kar jih je pripeljalo na tretje mesto po številu osvojenih medalj. Prehiteli sta jih reprezentanca Ukrajine s 109 nastopi ter Združenje klubov Ukrajine s 133 nastopi. V zgodovino turnirjev se je z zlatimi črkami kot trboveljska zmagovalka v katah posamezno zapisala Alenka Paternoster (veteranke), v športnih borbah Stefan Joksimovič (člani absolutno in mlajši člani nad 84 kg), Alen Isakovič (mladinci do 76 kg), Marko Markuljevič (kadeti do 57 kg), Urša Haberl (članice do 55 kg, članice do 50 kg in mlajše članice do 50 kg), Barbara Haberl, (mlajše članice do 55 kg) in Cristina Korpar Žveglič (deklice nad 40 kg), v katah ekipno pa trboveljske malčice.

JS

Isti avtor