V Luciji so se 1. aprila karateisti pomerili na 1. pokalni tekmi Karate zveze Slovenije za starosti do 18 let. Nastopilo je 420 tekmovalk in tekmovalcev iz 49 slovenskih klubov. Karate klub Trbovlje so zastopali Cristina Korpar Žveglič, Eva Kolander, Klara Lesar, Simona Češarek, Lara Salkič, Laura Božjak, Urša Haberl, Jure Krajnc, Žan Lukač, Denis Šehič, Kenan in Alen Isakovič, Marko in Uroš Markuljevič, Ervin Salkič, Domen Zidar in Ajdin Mujkanovič. Tekmovalce sta vodila trenerja Rok Lopan in Miha Kovačič. Sodila je Aida Medič.
V športnih borbah so trboveljski karateisti osvojili osem medalj. Zlate medalje so si okrog vratu nadeli Ajdin Mujkanovič med mladinci, težkimi nad 76 kg, Domen Zidar med mladinci do 61 kg in Urša Haberl med mladinkami do 53 kg. Srebrni medalji sta osvojila Alen Isakovič med kadeti do 63 kg in Denis Šehič med mlajšimi kadeti do 40 kg. Bronasto medaljo je osvojil Ervin Salkič med mladinci do 61 kilogramov. Na uradnih tekmah Karate zveze Slovenije so prvič nastopili Cristina Korpar Žveglič, Lara Salkič in Jure Kranjc. Deklici sta osvojili srebrno in bronasto medaljo, Kranjc pa se je uvrstil na peto mesto.

V katah posamezno je tokrat edino medaljo osvojila Laura Božjak, bronasto v starostni kategoriji kadetinj. Tik pod odrom za zmagovalce je ostala Simona Češarek v kategoriji mlajših kadetinj. V katah ekipno so trboveljski karateisti osvojili dve medalji. Med mladinci so Domen Zidar, Alen Isakovič in Ervin Salkič osvojili drugo mesto, mlajši kadeti Uroš in Marko Markuljevič ter Denis Šehič pa so stopili na najvišjo stopničko.

V skupnem seštevku 1. pokalne tekme Karate zveze Slovenije so Trboveljčani osvojili četrto mesto, kar je bilo, pravijo, nekoliko nad pričakovanji.

Naslednji vikend čaka člane Karate kluba Trbovlje trojni spored, saj se bodo udeležili tekmovanj na Hrvaškem, v Makedoniji in Srbiji.

JS

Prejšnji članekFlash Mob v Zagorju
Naslednji članekUsoden padec na Novem Dolu